Een origineel personeelsuitje

Een origineel personeelsuitje

17 oktober 2018.

3 tips voor een origineel personeelsuitje

Staat je personeelsuitje weer voor de deur? Open die deur, en verwelkom je personeelsuitje met open armen. Wij geven je in dit artikel 3 tips voor het organiseren van een geslaagd personeelsuitje.

Een origineel personeelsuitje zorgt voor verbinding tussen collega’s. Het is belangrijk dat je dan iedereen meekrijgt. Gelukkig is dat een stuk eenvoudiger dan je denkt.

Voor veel collega’s is het personeelsuitje namelijk het hoogtepunt van het jaar, maar dat geldt niet voor iedereen. Terwijl je toch graag iedereen mee de bus in krijgt als je met je bedrijf wat leuks gaat doen.

Benieuwd hoe je ook die mensen enthousiast krijgt voor je personeelsuitje? Lees dan verder!

1. Verrassende activiteiten

Iedereen enthousiast maken voor een tof personeelsuitje kan lastig zijn, maar het is niet onmogelijk. Wij geloven dat het draait om beleving: het verrassen en vermaken van mensen is de essentie van een onvergetelijke dag, avond of weekend. Een optimale beleving neerzetten kan wat ons betreft op verschillende manieren.

Kies als personeelsuitje bijvoorbeeld voor een combinatie van groepsactiviteiten, waarbij je ook die sceptische collega een leuke dag kunt bezorgen. Door deze mix van teambuilding en ontspanning zit er voor iedereen wat tussen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende activiteiten:

BBQ workshop
Zeepkistenrace
Drone workshop
Graffiti workshop
Pubquiz

2. Zorg voor een inspirerende locatie

Ga je een personeelsuitje organiseren, zorg er dan ook voor dat je een geschikte locatie uitkiest. Het is namelijk belangrijk dat je je collega’s uit die soms beknellende kantoorruimte haalt, waar met grote regelmaat alleen maar naar een scherm wordt getuurd. Doorbreek die sleur!

De meeste mensen kennen hun collega’s alleen van binnen de muren van jouw bedrijf. Hoe fijn is het dat je je collega’s in een compleet andere omgeving met elkaar kunt verbinden?

Een uitje in de buitenlucht

Neem je team bijvoorbeeld eens mee naar buiten! Frisse lucht doet wonderen. Een strand of bos is de perfecte omgeving voor een gezellige dag.

Laat je goed informeren over wat hier allemaal de mogelijkheden zijn. Kies voor toepasselijke activiteiten die passen bij de omgeving waar je naartoe wilt, en informeer ook eens naar de voorkeuren van je team. Zo maak je er een dag van waar iedereen zijn of haar energie kwijt kan.

Het organiseren van een personeelsuitje in de buitenlucht kan best lastig zijn. Regen, kou en wind zetten dikwijls een dikke streep door de pret. Gelukkig kan een uitje onder een dak net zo leuk zijn. Dat maakt de locatie echter niet minder belangrijk. Steek in de zoektocht naar een locatie daarom voldoende energie, en wees altijd voorbereid op slechte weersomstandigheden.

Denk van tevoren na over een uitje onder een dak, mocht het echt slecht weer zijn. Zo voorkom je teleurstellingen binnen je team. Uit ervaring hebben we gemerkt dat korte lijnen en goede voorbereiding hierbij essentieel zijn.

3. Maak duidelijke afspraken

Wat zo’n personeelsuitje kost is grotendeels aan jou. Tenminste, als je verantwoordelijk bent voor het budget. Maar om het maximale uit dat budget te halen is het geen gek idee om een specialist in beleving in de hand te nemen. Die let immers goed op jouw centen. Het zou zonde zijn als je achteraf voor jouw euro twee keer zoveel personeelsfeest had kunnen krijgen.

Een totaalpakket

Bij het bepalen van het budget is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met de locatie en de activiteit(en) die je wilt ondernemen, maar ook de innerlijke mens moet aan bod komen. Lees: eten en drinken.

Het is vaak het voordeligst om alle drie de zaken in een totaalpakket aan te schaffen. Zo kun je voor een scherpe prijs meer dingen gedaan krijgen. Lees er hier meer over hoe we dit bij MAPH aanpakken.

Met behulp van deze tips kun jij de basis leggen voor de organisatie van een onvergetelijk personeelsuitje.

Weet je niet waar je moet beginnen, of heb je extra handjes nodig?
Neem dan direct contact met ons op, we helpen je graag!

Terug naar nieuwsoverzicht.

Deel dit artikel

Neem direct contact op via 0541 72 88 60 of info@maph.nl